Régi mondás, hogy a pálinkafőzés kármentesítés a gyümölcsökért, pedig ez egy rossz tévhit.

Ismert az is, hogy egyes bőtermésű évben aránylag nagy mennyiségű jó minőségű gyümölcs marad a fák alatt, vagy a fákon mivel sem felhasználni sem eladni nem vagyunk képesek. Gondolunk itt almára, körtére, cseresznyére, szilvára vagy barackra, ami veszendőbe megy.

Ennek az állapotnak egyik tradicionális megoldása a gyümölcs párlatok készítése.

Véleményünk szerint a házi pálinkafőzés már a múlté. A jelen kor már a modern, nagy teljesítményű, magas szakmai és technológiai szinten működő pálinkafőző berendezést igényli.

Családi vállalkozásunk 2015-ben kezdte meg a gyártást egy 300 l  egylépcsős lepárlású üsttel csöves deflegmátorral (az üstből jövő párákat hűti), réz katalizátorral és 3 rektifikálóva (tisztázótányérral) van ellátva, hogy a lehető legfinomabb szeszgőz csapódhasson le, a lehető legtöbb íz és illatanyaggal együtt. 2018 – ban pálinka főzdénket bővítettük egy ugyanilyen rendszerű 550 l üstel.

Pálinkafőző berendezéseinken vállaljuk cefréjéből minőségi pálinka bérfőzését. Ha szeretné, tiszta kulturált környezetben követheti végig saját pálinkája (min. 100 l cefréből) főzésének folyamatát.

– bérfőzés – a párlat szeszfőzdében a bérfőzető részére történő előállítása
– bérfőzető – az a 18 életévét betöltött fizikai személy, akinek mérsékelt égövi gyümölcsből előállított cefre, gyümölcsbor vagy szőlőbor van a tulajdonában és ebből az alapanyagból állíttat elő bérfőzött párlatot.

Szolgáltatásaink:

– gyümöcspárlat kifőzése a hozott cefréből
– a bérfőzött pálinka alkohol tartalmának beállítása igény szerint fordított ozmózissal tisztított vízzel
– a behozott cefre maradékcukor mennyiségének mérése sachorométerrel
– ingyenes tanácsadás