Régi mondás, hogy a pálinkafőzés kármentesítés a gyümölcsökért, pedig ez egy rossz tévhit.
Ismert az is, hogy egyes bőtermésű évben aránylag nagy mennyiségű jó minőségű gyümölcs marad a fák alatt, vagy a fákon mivel sem felhasználni sem eladni nem vagyunk képesek. Gondolunk itt almára, körtére, cseresznyére, szilvára vagy barackra, ami veszendőbe megy.
Ennek az állapotnak egyik tradicionális megoldása a gyümölcspárlatok készítése.
Véleményünk szerint a házi pálinkafőzés már a múlté. A jelen kor már a modern, nagy teljesítményű, magas szakmai és technológiai szinten működő pálinkafőző berendezést igényli.
Családi vállalkozásunk egy teljesen új 300 l – es főzőüsttel kezdi meg a 2015 évi szezont, amely egylépcsős lepárlású üst csöves deflegmátorral (az üstből jövő párákat hűti), réz katalizátorral és 3 rektifikálóva (tisztázótányérral) van ellátva, hogy a lehető legfinomabb szeszgőz csapódhasson le, a lehető legtöbb íz és illatanyaggal együtt.
Pálinkafőző berendezésünkön vállaljuk cefréjéből minőségi pálinka bérfőzését. Tiszta kulturált környezetben követheti végig saját pálinkája (min. 100 l cefréből) főzésének folyamatát.

  • bérfőzés – a párlat szeszfőzdében a bérfőzető részére történő előállítása
    bérfőzető – az a 18 életévét betöltött fizikai személy, akinek mérsékelt égövi gyümölcsből előállított cefre, gyümölcsbor vagy szőlőbor van a tulajdonában és ebből az alapanyagból állíttat elő bérfőzött párlatot.

Szolgáltatásaink:

  • gyümöcspárlat kifőzése a hozott cefréből
    a bérfőzött pálinka alkohol tartalmának beállítása igény szerint fordított ozmózissal tisztított vízzel
    a behozott cefre maradék cukor mennyiségének mérése sachorométerrel
    ingyenes tanácsadás